Товариство з обмеженою відповідальністю
"Оператор ГТС України"
УКР
694198418949
Японія допоможе Україні у модернізації газових компресорних станцій та впровадженні мобільних турбін

За координації Міністерства енергетики Оператор газотранспортної системи України підписав Меморандуми про взаєморозуміння з японськими виробниками енергетичного обладнання – компаніями Sumitomo Corporation та Kawasaki Heavy Industries.

Перший документ – тристоронній Меморандум між ОГТСУ, Sumitomo Corporation і Kawasaki Heavy Industries передбачає модернізацію газових компресорних станцій.

Другий – двосторонній Меморандум про взаєморозуміння з Sumitomo Corporation передбачає співпрацю у впровадженні мобільних газових турбін з використанням найсучасніших технологій для посилення стійкості та гнучкості енергосистеми України.

Компанії вже цього року почнуть необхідні дослідження, підготовку техніко-економічного обґрунтування для якнайшвидшої реалізації проектів.

Міністр енергетики України Герман Галущенко подякував Японії за системну підтримку у відновленні енергетичного сектору України.

«Автотрансформатори, газові турбіни, захисні споруди – все це ми отримуємо завдяки непохитній позиції Японії у прагненні підтримати Україну та український народ. Також Японія є нашим партнером у реалізації Формули миру Президента Володимира Зеленського, важливими складовими якої є пункти енергетичної безпеки, а також радіаційної та ядерної. Щиро вдячні за стійку позицію та підтримку», – підкреслив Міністр.

Генеральний директор ОГТСУ Дмитро Липпа подякував японським партнерам за активну співпрацю у складний для країни час.

«Ми впевнені, що експертиза і технології всесвітньо відомих виробників допоможуть і нашій компанії, і всій газовій галузі бути більш стійкішими до тих викликів, з якими щодня стикається Україна в умовах війни», – підкреслив очільник Оператора.