Товариство з обмеженою відповідальністю
"Оператор ГТС України"
УКР
Lichylnyk-psg
Збільшено статутний капітал ТОВ «Оператор ГТС України» до 3,8 млрд грн

11 грудня 2019, м. Київ – Рішенням акціонерів АТ “Укртрансгаз” погодив збільшення розміру статутного капіталу ТОВ “Оператор ГТС України” до 3,8 млрд грн. Також в уставний фонд  нового оператора ГТС внесені активи Укртрансгазу необхідні  для надання послуг з транспортування газу. Відповідне рішення відображено в єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань цього тижня.

Збільшення статутного капіталу передбачено Постановою Кабінету Міністрів України №840 “Про відокремлення діяльності з транспортування природного газу та забезпечення діяльності оператора газотранспортної системи”. Згідно з постановою Мінекономіки, Міністерству енергетики та захисту довкілля, Мінфіну, Мін’юсту було доручено вжити заходів до збільшення статутного капіталу ТОВ “Оператор газотранспортної системи України” з метою забезпечення можливості виконання товариством функцій оператора газотранспортної системи шляхом відчуження АТ “Укртрансгаз” власних необоротних та оборотних матеріальних активів, що використовуються у процесі транспортування природного газу магістральними трубопроводами.

Нагадаємо, наразі триває фінальний етап анбандлінгу – новий оператор ГТС готується до виконання обов’язків з транспортування газу, адже з 1 січня оператор ГТС  буде відокремлений від групи Нафтогаз (анбандлінг) та переданий в управління державної компанії ПАТ “Магістральні газопроводи України” (МГУ), підпорядкованому Міністерству фінансів України.