Товариство з обмеженою відповідальністю
"Оператор ГТС України"
УКР
13.03.2022
Стан роботи української газотранспортної системи 13 березня 2022 року, 11:00

Співробітники Оператора ГТС України працюють над локалізацією пошкоджень внаслідок обстрілів та відновленням транспортування газу українським споживачам.

У Донецькій області працівники Оператора ГТС України доєдналися до ліквідації пошкоджень в міських газорозподільних мережах м. Вугледар, яке наразі знаходиться під вогнем окупантів. Разом зі співробітниками Донецькоблгазу наші колеги намагаються мінімізувати аварійні ситуації та зберегти постачання газу до міста.

В Луганській області газовики ОГТСУ запустили ГРС «Попасна», 20 тисяч мешканців міста знову з газом. Але внаслідок пожежі через бойові дії на Рубіжанському КТК (картонно-тарний комбінат) була відключена ділянка ГРС «Рубіжне», що вела до комбінату.

У Миколаївській області снаряди ворога пошкодили об’єкти Оператора ГТС і мережі облгазу. Було відключено газорозподільні станції «Баштанка» та «Прибузьке». На ГРС «Баштанка» зафіксовано влучання снаряду у вузол, через активні бойові дії оператор ГРС не має змоги підійти на станцію. На ГРС Прибузьке снаряд пошкодив автоматику, на вимогу Миколаївоблгазу станцію зупинено через руйнування в міських газорозподільних мережах. Також на прохання прямого споживача зупинено постачання газу через ГРС-1 Миколаїв, яка живить ДП НВКГ «Зоря» — «Машпроект».

Всього з 1389 газорозподільних станцій – останніх ланок газотранспортної інфраструктури, що ведуть до споживачів України – відключеними на 10:00 13 березня залишаються 37. Аварійні бригади компанії за найменшої можливості відновлюють транспортування газу до населених пунктів країни.