Товариство з обмеженою відповідальністю
"Оператор ГТС України"
УКР
ugb2
ОГТСУ забезпечує комфортні сервіси для клієнтів: замовники послуг транспортування газу можуть поновлювати фінансове забезпечення в режимі «23/7»

грудня 2020 року, м.Київ – На запит Оператора ГТС України АБ «Укргазбанк» підтвердив дію порядку обробки електронних розрахункових документів у режимі «23 години на добу сім днів на тиждень» між банківськими установами учасниками Системи електронних платежів (СЕП) Національного банку України. Таким чином, замовники послуг транспортування ОГТСУ можуть скориставшись системою банку, поновлювати своє фінансове забезпечення і здійснювати необхідні розрахунки «23/7».   

Наразі система АБ «Укргазбанк» доступна для обробки міжбанківських переказів коштів у період з 00:00 до 23:00 щоденно. Такий режим роботи дозволяє трейдерам оперативно реагувати на відхилення номінацій та здійснювати необхідні розрахунки протягом доби. 

«Ми звернулися до АБ «Укргазбанк» з проханням підтвердити режим роботи, який дозволяє замовникам послуг транспортування газу ОГТСУ проводити розрахунки в системі майже цілодобово. Згідно наданої інформації, наразі наші клієнти не мають обмежень щодо поповнення фінансового забезпечення та здійснення необхідних розрахунків для ефективного управління своїм портфоліо. Таким чином, карантинні обмеження у роботі банківських установ не впливають на порядок розрахунків з ОГТСУ за надані послуги», – зазначив комерційний директор Оператора ГТС України Євген Тодоров. 

Нагадаємо, що  СЕП Національного банку України перейшла на розширений регламент роботи з 03 серпня 2020 року. Це передбачає доступність системи для проведення міжбанківських платежів 23 години на добу 7 днів на тиждень (23/7). Виконання банками міжбанківського переказу коштів через СЕП у режимі 23/7 є добровільною опцією. На прохання ОГТСУ АБ«Укргазбанк» підтвердив рішення щодо впровадження такого регламенту роботи в установі.