Товариство з обмеженою відповідальністю
"Оператор ГТС України"
УКР
9848949849
Безпека газопостачання: Оператор ГТС отримав потужні генератори від USAID

Оператор газотранспортної системи України (ОГТСУ) отримав від Агенції США з міжнародного розвитку (USAID – US Agency for International Development) 6 генераторів: 4 AKSA потужністю 148 кВт та 2 генераторні установки Kubota – 25 кВт, в рамках міжнародної технічної допомоги, наданої через USAID Проєкт енергетичної безпеки.

Відключення електроенергії, спричинені повітряними атаками ворога на об’єкти енергетичної інфраструктури України, ставлять під загрозу безперебійну роботу газотранспортної системи та забезпечення належного рівня надання послуг споживачам та замовникам. Тому допомога міжнародних партнерів є надзвичайно важливою для безпеки газопостачання.

«Оператор ГТС України висловлює щиру вдячність нашим партнерам з USAID Ukraine – USAID Україна та USAID Проєкт енергетичної безпеки за плідну співпрацю та цінну підтримку. Генератори, отримані компанією в рамках технічної допомоги дозволять забезпечити стабільну роботу компанії і належний рівень послуг як споживачам, так і замовникам послуг транспортування газу за будь-яких обставин», – зазначив Іван Самченко, Начальник управління транспортування газу ОГТСУ.

ОГТСУ та USAID працюють над закупівлями додаткового критично необхідного обладнання для забезпечення стійкості функціонування газотранспортної системи України та підготовки до наступного опалювального сезону. Це дозволить оперативно реагувати на можливі позаштатні ситуації.

«Наша співпраця з USAID – це приклад ефективного партнерства, що сприяє стабільності роботи газотранспортної системи країни в умовах воєнного стану та її розвитку у довгостроковій перспективі», – зазначив Владислав Медведєв, Директор з питань трансформації та операційної ефективності ОГТСУ.