Товариство з обмеженою відповідальністю
"Оператор ГТС України"
УКР
20240626 International Cooperation (site)
Дмитро Липпа виступив на конференції високого рівня, організованій Energy Community

Генеральний директор Оператора ГТС України Дмитро Липпа взяв участь в конференції високого рівня EU4Energy: Gas(es) Markets in Ukraine, організатором якої став Energy Community. Захід пройшов в Києві 26 червня 2024 року.

Виступ очільника ОГТСУ стосувався найближчого майбутнього компанії, а саме роботи в умовах «нульового транзиту» після завершення чинної угоди в грудні поточного року. Дмитро Липпа розказав про розроблену Стратегію 2024-2029 років, яка вже була презентована і схвалена як українськими стейкхолдерами, так і міжнародними партнерами.

Стратегія ОГТСУ сфокусована, з одного боку, на забезпеченні надходження доходів за рахунок збільшення гарантованих потужностей на транскордонних точках з ЄС та сприянні в розвитку відновлювальних газів, а з іншого – на зменшенні операційних витрат ГТС відповідно до нових реалій роботи підприємства.

«ОГТСУ активно працює над підвищенням ефективності транспортування природного газу. Наприклад, ми на 50% скоротили використання паливного газу за п’ять місяців поточного року в порівнянні з 2023-м. Активно масштабуємо європейський підхід в обслуговуванні інфраструктури – мобільне ТОРО, а також розвиваємо напрям внутрішнього підрядника на виконання ремонтних робіт», – зазначив генеральний директор Оператора ГТС України Дмитро Липпа.

Також СЕО Оператора ГТС відзначив важливу роль підприємства у забезпеченні енергетичної безпеки України і Європейського Союзу. Це транспортування природного газу з ЄС для його тимчасового зберігання в нашій країні, а також проєкти зі збільшення потужності на кордоні Україна-Польща та запуск Трансбалканського коридору в реверсному режимі (з Півдня Європи до країн Східної Європи).