Товариство з обмеженою відповідальністю
"Оператор ГТС України"
УКР
20231221 USAID (site) Ua
Допомога від USAID: ОГТСУ отримав першу партію труб для ремонту магістральних газопроводів

Відповідно до оперативних потреб, Оператор ГТС України отримав першу партію труб різної конфігурації зовнішнього діаметру та товщини стінки для проведення ремонтних робіт на магістральних газопроводах і поповнення аварійного запасу компанії. Трубну продукцію вже доставили на один з промислових майданчиків Оператора. Завершення поставок планується у найближчі тижні.

«Трубна продукція, яку отримує компанія в рамках допомоги, є запорукою безперебійної роботи української газотранспортної системи. Ця допомога від USAID дозволить ОГТСУ підвищити надійність газотранспортної системи і поповнить існуючий аварійний запас труб для оперативного реагування на можливі позаштатні ситуації, що є особливо важливим в умовах воєнного часу, – зазначив генеральний директор ОГТСУ Дмитро Липпа. – Хочу щиро подякувати нашим міжнародним партнерам за підтримку у забезпеченні стабільної роботи ГТС та безпеку газопостачання для українських споживачів».

Як повідомлялося раніше, Оператор ГТС України також за підтримки USAID впроваджує мобільне обслуговування обладнання об’єктів газотранспортної системи. Для того, аби робота мобільних бригад відповідала стандартам європейських операторів ГТС, була автоматизованою та прозорою, ОГТСУ запросило і отримало технічну допомогу від USAID через Проєкт енергетичної безпеки (USAID ПЕБ) для закупівлі мобільного додатку. Вже підписано угоду на розробку додатку та його інтеграцію із ERP-системою Товариства.