Товариство з обмеженою відповідальністю
"Оператор ГТС України"
УКР
123456
Фахівці Харківського ЛВУМГ відремонтували два газогони, підвищивши надійність газопостачання Харківської області

У червні спеціалісти Харківського ЛВУМГ Оператора ГТС України відремонтували два газогони, що були пошкоджені російськими обстрілами навесні. Через активні бойові дії в регіоні фахівцям ОГТСУ доводиться постійно боротися за збереження газопостачання Харківщини.

Наразі Харків отримує газ за альтернативною схемою газопостачання, яку спеціалісти Харківського ЛВУМГ разом з операторами міських та обласних мереж організували після руйнування однієї з газорозподільних станцій поблизу міста. Відновлення роботи двох магістральних газопроводів значно підвищить надійність газопостачання Харкова та Харківської області.

Вихід на ремонт у випадку цих двох магістральних газопроводів був ускладнений через активні бойові зіткнення. Тому для організації доступу на об’єкти керівництво Харківського ЛВУМГ активно співпрацювало з очільником Харківської військово-цивільної адміністрації Олегом Синєгубовим, військовими та саперами.

Щоб фахівці ОГТСУ розпочали роботи на пошкоджених ділянках, сапери провели розмінування території. Така перевірка відбувається для виходу на об’єкт після кожного обстрілу. Окрім того, учасники ліквідації пошкоджень обов’язково працюють у захисній амуніції — бронежилетах та касках.

Ремонти газопроводів проводились із перервами через активізацію бойових дій. Під час обстрілів роботи зупинялись, а працівники евакуйовувались. Наразі вогневі та земляні роботи на газогонах завершені, виконується заповнення природним газом. Виконані ремонти посилюють безпеку транспортування газу, однак для повернення до старої схеми газопостачання Харкова та області потрібен доступ до об’єктів і території, захоплених російською армією.