Товариство з обмеженою відповідальністю
"Оператор ГТС України"
УКР
підписання фото
Фонд енергетичної підтримки України профінансує реконструкцію газокомпресорної станції

Фонд енергетичної підтримки України, створений при Секретаріаті Енергетичного Співтовариства у співпраці з Міністерством енергетики України, надасть підтримку Оператору ГТС України (ОГТСУ) у завершенні реконструкції об’єкту критично важливої газової інфраструктури.

Проєкт фінансується за рахунок цільового гранту Міністерства закордонних справ Німеччини у розмірі 2 млн євро. Грант буде використано на закупівлю робіт, необхідних для завершення будівництва об’єкту, що має важливе значення для задоволення потреб внутрішніх споживачів в Україні.

Представники ОГТСУ в присутності представників Міністерства енергетики України та Секретаріату підписали угоду минулого четверга. Початок подальшої роботи над проєктом вже незабаром.

«Це проєкт, над яким компанія працювала роками. Але війна внесла свої корективи. Тому ми потребували додаткової підтримки. Наша тривала та успішна співпраця з Енергетичним Співтовариством дозволила нам знайти рішення в нових умовах. Ми висловлюємо подяку нашим партнерам за швидке реагування та ефективну допомогу в реалізації наших стратегічних проєктів. Це важливий приклад спільних зусиль у зміцненні енергетичної безпеки», – зазначив Юрій Зябченко, головний інженер ОГТСУ.

«В умовах повномасштабної війни Оператор ГТС України докладає величезних зусиль для забезпечення надійного транспортування газу всередині країни. Ми повинні завершити проєкт реконструкції, адже він стане міцним фундаментом для майбутньої післявоєнної відбудови», – додав Олег Чертіхін, директор з виробничого забезпечення ОГТСУ.

«Ми дуже вдячні Міністерству закордонних справ Німеччини за підтримку цього проєкту. Він доповнює роботу Фонду підтримки Енергетичного Співтовариства, який наразі завершує закупівлю обладнання та палива на суму понад 100 млн євро, та допомагає підтримувати стабільне постачання електроенергії, газу та тепла в Україні», – пояснив Артур Лорковський, директор Секретаріату Енергетичного Співтовариства.

«Зараз ми можемо з упевненістю сказати, що Фонд енергетичної підтримки України при Секретаріаті Енергетичного Співтовариства є найбільш ефективним інструментом, який дозволяє урядам, міжнародним фінансовим установам, організаціям та приватним донорам надавати екстрену фінансову допомогу українському енергетичному сектору», – підкреслив Микола Колісник, заступник Міністра енергетики України.