Товариство з обмеженою відповідальністю
"Оператор ГТС України"
УКР
photo1713260960 (3)
Керівництво ОГТСУ презентувало стратегію 2024-2029 представникам виконавчої і законодавчої гілок влади

Генеральний директор Оператора ГТС України Дмитро Липпа представив Стратегічний план розвитку ОГТСУ на 2024-2029 роки, погоджений Наглядовою радою.

Під час робочої зустрічі з представниками законодавчої та виконавчої влади керівництво ОГТСУ представило Cтратегічний план підприємства, розроблений у відповідності до положень національного законодавства, Статуту компанії та на виконання зобов’язань України перед Міжнародним валютним фондом (МВФ), закріплених в Меморандумі про економічну та фінансову політику.

Стратегія визначає місію, стратегічні цілі та ініціативи, які забезпечать стабільність та розвиток ОГТСУ в нових ринкових реаліях. Зокрема, вона зосереджується на необхідності оптимізації ГТС, визначенні альтернативних джерел газопостачання України та підготовці ОГТСУ до сценарію нульового транзиту, що відповідає вимогам Меморандуму про економічну та фінансову політику з МВФ, а також щодо викликів перед підприємством в питанні генерації електроенергії, пов’язаних з військовою агресією росії.

Наглядова рада ОГТСУ, в межах повноважень, визначених чинним Статутом Товариства, розглянула та погодила стратегію.

«Затверджена стратегія стане важливим кроком до стабільного функціонування підприємства в умовах викликів нового операційного середовища. Ми вдячні Міністерству енергетики за надійну підтримку на кожному етапі корпоративної реформи підприємства і впевнені, що робота над стратегією та її імплементацією буде такою ж плідною», — сказав генеральний директор ОГТСУ Дмитро Липпа.

Обговорюючи Стратегію розвитку ОГТСУ, заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук відзначила значну роботу компанії в умовах майбутнього припинення транзиту російського газу.

«Це активна робота з іноземними партнерами, а також співпраця з суміжними операторами. Ми дуже зацікавлені, щоб ОГТСУ втілив свої стратегічні ініціативи і став прикладом ефективної реорганізації для інших енергетичних підприємств», – зазначила Світлана Гринчук.

Микола Колісник своєю чергою додав, що Україна та Східна Європа нині – «за крок до нової бізнес-моделі існування газового ринку». «А тому розроблення стратегії розвитку – надважливий крок для подальшого розвитку підприємства, його перспектив у контексті ще більшої інтеграції в європейський газовий ринок», – підкреслив Микола Колісник.

Перший заступник голови Комітету з питань енергетики та ЖКП Верховної Ради Олексій Кучеренко підкреслив актуальність роботи над стратегією компанії: «Стратегія ОГТСУ задає вектор руху для всієї галузі, тому можу лише привітати таку титанічну роботу. Ми, як представники законодавчого органу, готові максимально сприяти уряду в посиленні Оператора ГТС для підвищення надійності енергопостачання української економіки».

Нагадаємо, це друга зустріч керівництва ОГТСУ зі стейкхолдерами у форматі широкої дискусії. Перша відбулася наприкінці 2023 року.