Товариство з обмеженою відповідальністю
"Оператор ГТС України"
УКР
Молдова Станчак
ОГТСУ ділиться досвідом успішного анбандлінгу з молдовськими урядовцями

Оператор ГТС України, разом із Секретаріатом Енергетичного Співтовариства та ENTSOG, ділиться досвідом успішного анбандлінгу та інтеграції в європейський газовий ринок з молдовськими колегами.

Представники Оператора ГТС України взяли участь в семінарі, присвяченому інтеграції Республіки Молдова до газового ринку ЄС, та провели робочі зустрічі з представниками Міністерства енергетики Республіки Молдова, Секретаріату Енергетичного Співтовариства та ENTSOG.

Заступник генерального директора з розвитку та трансформації Павел Станчак презентував колегам з Молдови як саме відбувалось відокремлення оператора ГТС України.

«Як ми зрозуміли на власному досвіді, головне для успішної реформи в енергетичному секторі це повна співпраця та координація всіх зацікавлених сторін — оператора ГТС, інших підприємств галузі, органів законодавчої та виконавчої влади», — підкреслив Павел Станчак.

Також український досвід презентували членкиня наглядової ради МГУ Тетяна Федорова та співробітники ОГТСУ — радниця генерального директора з європейського законодавства Малгоржата Банасік і начальниця управління стратегії Катерина Коваленко.

Під час робочих сесій учасники виявили основні регуляторні та ринкові проблеми, з якими стикається газовий ринок Молдови, вузькі місця інфраструктури та її сумісність з іншими операторами. А також — обговорили можливості забезпечення енергетичної безпеки Республіки Молдова шляхом використання українських ПСГ і спільних заходів з посилення привабливості маршруту транспортування газу транс-балканським коридором з Румунії до України через Молдову.