Товариство з обмеженою відповідальністю
"Оператор ГТС України"
УКР
20221021 OTGU gotovyj do zymy UA (site)
ОГТСУ готовий до опалювального сезону

Компанія виконала необхідні організаційно-технічні заходи, газотранспортна система готова до роботи осінньо-зимовий період 2022/2023 року. Відповідні паспорти готовності видані усім лінійно-виробничим управлінням магістральних газопроводів (ЛВУМГ) та оперативно-ремонтному управлінню (ОРУ).

За п’ять місяців планової підготовки до ОЗП, з урахуванням географії бойових дій на території України, у зв’язку із військовою агресією російської федерації проти України та необхідністю відновлення пошкодженої агресором критичної інфраструктури, наші ЛВУМГ:

  • відремонтували і частково реконструювали 55 газорозподільних станцій;
  • відремонтуваличотиригазоперекачувальних агрегати на КС;
  • обстежили (технічна діагностика) 23 котли;
  • здійснили капітальний ремонт близько 7 км лінійної частини трубопроводів;
  • відремонтували 7,5 км теплових мереж та 80 шт. запірної арматури;
  • здійснили ремонт 11котелень та 5 котлів.

А також провели ремонт та реконструкцію 565 систем автоматичного контролю та сигналізації на ГРС та ГПА, відремонтували 7 км кабельних ліній електропередач, замінили 17 кабельних муфт, забезпечили об`єкти необхідними хімічними реагентами та паливно-мастильними матеріалами, сформували аварійний запас труб, запірно-регулюючого обладнання та запасних частин, підготували виробничі будівлі та пожежні депо.

Усі підрозділи компанії працюють сьогодні у надзвичайних умовах. Працівники Харківського, Запорізького, Краматорського та Миколаївського ЛВУМГ роблять усе можливе, аби виконувати необхідні ремонтні роботи з ліквідації пошкоджень газопроводів та відновлення газопостачання споживачам на деокупованих територіях.

Крім того, працівники ОГТСУ стикаються  із значними ускладненнями через роботу на територіях, що мають велику щільність замінування. Усі відновлювальні роботи проводяться в тісному контакті із місцевими органами влади, при організації супроводу з боку ЗСУ, ДСНС та проведенням попереднього розмінування.

«Наші працівники мужньо виконують свій професійний обов’язок на енергетичному фронті. Ми відновлюємо транспортування газу на звільнених територіях у тісній співпраці з ЗСУ, ДСНС та місцевими військово-цивільними адміністраціями і намагаємося максимально швидко запустити роботу пошкоджених окупантами об’єктів. Підготовка до опалювального сезону цього року – особливий виклики для усіх енергетичних компаній. Ми усвідомлюємо підступність ворога і зробимо усе можливе, щоб пройти складні випробування цієї зими», – зазначив Юрій Зябченко, головний інженер ОГТСУ.   

Оператор ГТС України нарівні з усіма енергетичними компаніями дбає про безпеку постачання життєво необхідних ресурсів жителям України і тримає енергетичний фронт.

Разом до Перемоги!