Товариство з обмеженою відповідальністю
"Оператор ГТС України"
УКР
Image 2022-05-11 at 15.41.60
ОГТСУ і GAZ-SYSTEM розпочали консультації щодо збільшення транскордонної потужності

30 жовтня 2023 року Оператор ГТС України та оператор ГТС Польщі GAZ-SYSTEM розпочали публічні консультації щодо проєкту пропозицій зі збільшення потужності на державному кордоні між Україною та Польщею.

Відповідний проєкт Оператори ГТС розробили на основі незобов’язуючих заявок учасників ринку природного газу, отриманих під час оцінки ринкового попиту, що проводилась з 3 липня 2023 року до 28 серпня 2023 року.

Оператори ГТС пропонують до розгляду опис проєкту нової (збільшеної) потужності (запропоноване технічне рішення, орієнтовні витрати, попередні строки проєкту нової (збільшеної) потужності та рівень пропозиції для об’єднаної потужності).

Проєкт проєктної пропозиції для проєкту нової (збільшеної) потужності між газотранспортною системою Польщі  та газотранспортною системою України

Для замовників послуг транспортування Оператори ГТС також розробили загальні правила та умови для отримання доступу до потужності на обов’язковому етапі розподілу потужності процедури нової (збільшеної) потужності:

Зацікавлені учасники можуть до 30 листопада 2023 року надавати коментарі до проєктної пропозиції для проєкту нової (збільшеної) потужності між ГТС Польщі та України та до загальних правил та умов. Просимо надсилати коментарі на електронну адресу: commercial@tsoua.com

Довідково:

Публічні консультації відбуваються згідно вимог Регламенту Комісії (ЄС) 2017/459 від 16 березня 2017 року, яким запроваджується мережевий кодекс щодо механізмів розподілу потужності в газотранспортних системах та яким скасовується Регламент (ЄС) № 984/2013 (CAM NC), а також на виконання пункту 3 глави 2 розділу ХХ Кодексу ГТС.

З результатами оцінки ринкового попиту можна ознайомитись за посиланням:

Звіт з оцінки ринкового попиту на нову (збільшену) потужність між газотранспортною системою Польщі та газотранспортною системою України