Товариство з обмеженою відповідальністю
"Оператор ГТС України"
УКР
Податки - канва Н5a
ОГТСУ – серед найбільших платників податків України

20 квітня 2021 року – За сумою сплати податкових платежів у 2020 році Оператор ГТС  України обійняв восьме місце у рейтингу компаній, які є найбільшими платниками податків в Україні. Щорічне оцінювання було складено виданням «РЕЙТИНГ. Бізнес в офіційних цифрах» на базі даних від Державної податкової служби.

За результатами 2020 р. ОГТСУ сплатив до державного бюджету 14,9 млрд грн податків (11,8 млрд грн без урахування ЄСВ та податків, нарахованих у 2020 р., але за процедурою сплачених на початку 2021 р.). Це забезпечило компанії восьме місце у рейтингу ТОП-платників податків України та п’яте серед компаній-платників державного сектору.

«Як один з найбільших платників податків, ми розуміємо відповідальність за підтримку економіки держави, постійно працюємо над підвищенням ефективності. Майже 80% доходів ОГТСУ походять від міжнародної діяльності компанії, тож у 2020 році ми зосередили значні зусилля на цьому напрямку, що позитивно вплинуло на кінцевий фінансовий результат, – зазначив генеральний директор Оператора ГТС України Сергій Макогон. – Інтеграція в міжнародні ринки та внутрішня трансформація з фокусом на ефективність – ключові пріоритети ОГТСУ на 2021 рік. Ми продовжуємо робити все належне, щоб збільшити наш внесок в економіку України».

Для порівняння: Сума сплачених податків ОГТСУ за 2020 рік дорівнює чверті усіх видатків держбюджету на соціальну допомогу громадянам у 2020 році або близько 12% всіх загальнодержавних витрат на охорону здоров’я українців.