Товариство з обмеженою відповідальністю
"Оператор ГТС України"
УКР
TSOUA_7_(4K)
ОГТСУ надіслав лист щодо загроз безпеці поставок , які виникають через «Північний потік-2» до Мінекономіки Німеччини

Ми, в ОГТСУ, твердо переконані, що «Північний потік-2» загрожує безпеці поставок газу до Європейського Союзу, і 17 грудня ми надіслали лист із викладенням наших побоювань до Федерального міністерства економіки Німеччини.

READ IN ENGLISH

«З того часу, як я обійняв посаду генерального директора ОГТСУ, я рішуче виступаю проти «Північного потоку – 2» і, як і раніше, переконаний, що він не виправданий з комерційної точки зору. Тим не менш, процес сертифікації цього геополітично небезпечного газопроводу було розпочато 11 червня, і ми подали запит щодо залучення до процесу, який BNetzA задовольнив 15 листопада», – сказав Сергій Макогон, генеральний директор ОГТСУ .

У рамках процесу сертифікації «Північний потік-2» Федеральне міністерство економіки провело аналіз безпеки поставок і 26 жовтня передало його до Федерального мережевого агентства (BNetzA). У прес-релізі міністерство зазначило, що дійшло «висновку, що сертифікація не ставить під загрозу безпеку поставок газу до Федеративної Республіки Німеччина та Європейського Союзу».

«Ми з повагою ставимося до процедури сертифікації енергетичних проєктів, що склалася. Проте наше бачення того, які загрози «Північний потік-2» несе для таких країн, як Польща, Словаччина, Балтія, Україна і навіть Німеччина, відрізняється від того, яке раніше висловлювало Федеральне міністерство економіки», – зазначив Сергій Макогон.

Хоча процес сертифікації був припинений, і після нещодавніх виборів у Німеччині було призначено нового міністра Роберта Хабека, ОГТСУ зі своєю юридичною командою підготували лист до міністерства з проханням взяти до уваги аргументи української сторони та переглянути свою попередню оцінку.