Товариство з обмеженою відповідальністю
"Оператор ГТС України"
УКР
Solar Panel Roof
ОГТСУ обладнає сонячними панелями газорозподільні станції для забезпечення резервного живлення

Через значне пошкодження електричних мереж у зонах бойових дій Оператор ГТС України (ОГТСУ) терміново встановлює комплекти з сонячних панелей на газорозподільних станціях (ГРС) для забезпечення їх резервного живлення.

Першочергове завдання проекту — забезпечити газорозподільні стації додатковими джерелами електроенергії для того, щоб вони могли безперебійно виконувати всі свої функції та забезпечувати газом населення у відповідних регіонах.

Вдень сонячна панель буде забезпечувати електроенергією вимірювальні комплекси і заряджати акумулятор. У нічний час комплекс живиться від акумулятора. Використовується те обладнання, яке вже є в наявності на складах у постачальників в Україні. Монтаж та наладка обладнання здійснюється самостійно — силами фахівців Оператор ГТС.

«Ми планували реалізацію цього проекту ще до війни, як одну з  ініціатив для оптимізації споживання енергетичних ресурсів. Тепер, коли електромережі України потерпають від постійних обстрілів ворога, це необхідність, щоб газорозподільні станції мали автономні варіанти живлення та могли виконувати свої функції», – зазначив гендиректор ОГТСУ Сергій Макогон.