Товариство з обмеженою відповідальністю
"Оператор ГТС України"
УКР
TSOUA_21 site
ОГТСУ отримає від Фонду підтримки енергетики України (Фонду) обладнання для відновлення пошкоджених та деокупованих об’єктів на суму 300 млн грн

Оператор ГТС України (ОГТСУ) отримає п’ять автоматичних газорозподільних станцій (АГРС) потужністю 5 000 м3/год і вартістю 300 млн грн у межах допомоги від Фонду підтримки енергетики України, створеному при Секретаріаті Енергетичного Співтовариства у співпраці з Міністерством енергетики України, Європейським Союзом та міжнародними донорами. 

У червні 2023 року ОГТСУ уклав угоду на постачання, шеф-нагляд за монтажем та введенням в експлуатацію нового обладнання з польським постачальником, компанією «cGAS controls Sp. Z o.o.», яка була обрана в результаті незалежної закупівельної процедури під управлінням Фонду. 

Газорозподільні станції допоможуть відновити об’єкти ГТС, пошкоджені внаслідок збройної агресії рф, зокрема на сході та півдні України. А сучасне автоматизоване обладнання провідних європейських виробників дозволить підприємству експлуатувати ці об’єкти більш ефективно та безпечно. 

Ми вдячні Фонду за вагому підтримку у забезпеченні безперебійної роботи ГТС в умовах воєнного часу. Нове обладнання допоможе нам відновити безперебійне транспортування газу жителям територій, що постраждали від бойових дій”, – зазначив генеральний директор ОГТСУ Дмитро Липпа. 

Фонд підтримки енергетики України отримав внески від Німеччини, Великобританії, Європейського Союзу, Іспанії, Ісландії, Данії та донорів з приватного сектора. Відповідальність за управління коштами покладено на Секретаріат Енергетичного Співтовариства, а послуги агента із закупівель надає компанія Tetra Tech ES Inc. у межах Проєкту енергетичної безпеки USAID.