Товариство з обмеженою відповідальністю
"Оператор ГТС України"
УКР
48949889
ОГТСУ ознайомив замовників послуг з роботою Платформи інсайдерської інформації

Оператор ГТС України (ОГТСУ) готується до впровадження вимог REMIT на ринку природного газу та проводить навчання з оприлюднення (розкриття) інсайдерської інформації для учасників енергетичного ринку.

Перша навчальна сесія для учасників енергетичного ринку пройшла 25 червня 2024 року. Фахівці ОГТСУ пояснили яким чином можна отримати доступ до Платформи інсайдерської інформації, що вважається інсайдерською інформацією та як її оприлюднювати на Платформі.

Нагадаємо, Україна впроваджує Регламент ЄС про доброчесність і прозорість на оптовому енергетичному ринку (REMIT) для забезпечення прозорості та розвитку ринкової конкуренції. Вимоги відповідного регламенту зафіксовані у Законі України «Про внесення змін до деяких законів України щодо запобігання зловживанням на оптових енергетичних ринках», Законі України «Про ринок природного газу» та Постанові НКРЕКП від 27.03.2024 № 614 «Про затвердження Вимог щодо забезпечення доброчесності та прозорості на оптовому енергетичному ринку».

ОГТСУ, як відповідальний учасник імплементації REMIT на ринку природного газу України, впроваджує механізми для здійснення діяльності адміністратора передачі даних та адміністратора платформи інсайдерської інформації.

ІТ-рішення Оператора ГТС забезпечать:

  • розміщення термінових ринкових повідомлень щодо недоступності об’єктів на ринку природного газу;
  • розміщення термінових ринкових повідомлень щодо іншої інформації на ринку природного газу (інформація про ринкові та корпоративні події тощо).

Спочатку доступ до опублікованої інформації отримає регулятор, НКРЕКП, щоб оцінювати ситуацію на енергетичних ринках та сприяти розвитку конкуренції на ринках.

Також ОГТСУ створив окремий розділ з питань REMIT на сайті компанії, де учасники можуть ознайомитись із актуальною інформацією з питань навчання, підключення та роботи Платформ.