Товариство з обмеженою відповідальністю
"Оператор ГТС України"
УКР
санкції США
ОГТСУ підтримує запровадження нових санкцій проти «Північного потоку-2»: газопровід, який загрожує енергетичній безпеці ЄС, не має бути добудований

23 лютого 2021 року, м. Київ – Сполучені Штати продовжують протидіяти завершенню будівництва газопроводу «Північний потік-2», який підриває трансатлантичну безпеку та загрожує енергетичній безпеці Європи. Вашингтон оголосив про черговий раунд запровадження санкцій щодо «Північного потоку-2».

Оператор ГТС України цінує стійку протидію США реалізації цього небезпечного проєкту.

Як заявив 19 лютого, прессекретар Держдепартаменту США Нед Прайс, Сполучені Штати й надалі працюватимуть із союзниками і партнерами, «щоб забезпечити Європу надійною, диверсифікованою мережею енергопостачання, що не підриває нашу колективну безпеку. Наша мета у цьому – зміцнити європейську енергетичну безпеку і захистити себе від хижацької поведінки».

Крім того, консенсусна позиція в Конгресі США узагальнена республіканцем Майклом Макколом: «обов’язкові санкції, прийняті за двосторонньої підтримки в останніх двох Законах про оборонний бюджет США, мають на меті зупинити завершення шкідливого російського газопроводу «Північний потік-2».

«Наша позиція щодо «Північного потоку-2» залишається незмінною. Ми щодня працюємо над удосконаленням нашої газотранспортної системи та наших нормативних актів, тому клієнтам ЄС пропонується більше гарантій надійності та гнучкості. ОГТСУ має вільні потужності для транзиту природного газу з Росії в тих обсягах, які потрібні Німеччині, і ми закликаємо зупинити будівництво диверсійного трубопроводу», – заявив генеральний директор Оператора ГТС України Сергій Макогон.