Товариство з обмеженою відповідальністю
"Оператор ГТС України"
УКР
12234
ОГТСУ продовжує реконструкцію ГТС для забезпечення надійного транспортування газу в Україні

Попри військові дії, Оператор ГТС України продовжує роботи з модернізації та ремонтів ключового обладнання для забезпечення постачання газу українським споживачам. За будь-яких умов чи сценаріїв 24/7 протягом 365 днів року ми маємо транспортувати газу до українських шкіл, садочків, хлібозаводів, котельнь, заводів та домогосподарств.

Тому компанія поновила роботи з модернізації у рекордно стислі терміни після повномасштабного вторгнення росії – вже в березні продовжилось зведення нових ГПА на одній з ключових компресорних станцій, яка насамперед важлива для транспортування газу внутрішнім споживачам та ефективної роботи ГТС в реверсі.

Реконструкція дозволить забезпечити безперебійне транспортування газу всередині країни, поліпшити екологічні показники і підвищити ефективність роботи обладнання: скоротити витрати паливного газу, витрати на проведення ремонтів та знизити експлуатаційні потреби при експлуатації та технічному обслуговуванні газоперекачувальних агрегатів. Це гарантуватиме надійну роботу ГПА, самої компресорної станції та газотранспортної системи в цілому.

Сьогодні на КС змонтовано три газоперекачувальних агрегати, монтується четвертий, тривають активні роботи зі зведення допоміжних та адміністративних будівель КС.

Представники підрядних організацій стримані в прогнозах з урахуванням поточних логістичних проблем, які відчуває на собі вся Україна, але оптимістичні. Сьогодні реалізація проєкту – це необхідність, щоб гарантувати безпеку та безперебійність транспортування газу. І, попри війну та нові виклики, що вона спричинила, ми робимо все належне, щоб ця КС найближчим часом розпочала свою роботу.