Товариство з обмеженою відповідальністю
"Оператор ГТС України"
УКР
cyber security
ОГТСУ приєднався до проекту USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України»

15 лютого 2021 року, м. Київ – Оператор ГТС України приєднався до проекту USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України», підписавши з партнерами проєкту меморандум про співпрацю у сфері розбудови спроможності з інформаційної безпеки та захисту.

Партнерство відкриває нові можливості у сфері посилення кібербезпеки газотранспортної системи України. Зокрема, допоможе зміцнити систему менеджменту інформаційної безпеки ОГТСУ, а також підготувати її до сертифікації за міжнародним стандартом ISO 27001.

«Небезпека кібератак на різні об’єкти критичної інфраструктури в світі постійно зростає. Від роботи української ГТС залежить стабільне газопостачання не лише мільйонів українців, а й наших європейських партнерів. Тому питання безпеки для ОГТСУ є першочерговими, у тому числі й інформаційної безпеки. Участь у цьому проєкті дозволить зробити роботу ГТС більш стійкою до викликів завдяки залученню найкращих міжнародних практик у сфері кібербезпеки», – прокоментував Сергій Макогон, генеральний директор Оператора ГТС України.

Глобальний проект «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України» USAID (Агентство США з міжнародного розвитку) був запущений у травні 2020 року. Проєкт має зробити критично важливу інфраструктуру України стійкішою до кібератак шляхом формування відносин довіри та співпраці між основними зацікавленими сторонами у сфері кібербезпеки, що представляють органи влади, приватний бізнес, наукову спільноту та громадянське суспільство.