Товариство з обмеженою відповідальністю
"Оператор ГТС України"
УКР
5985494
ОГТСУ став партнером Всеукраїнської Мережі Доброчесності та Комплаєнсу (UNIC)

Оператор ГТС України підписав Меморандум про партнерство з Всеукраїнською Мережею Доброчесності та Комплаєнсу (UNIC). Партнерство з UNIC є частиною реалізації стратегії ОГТСУ, спрямованої на побудову ефективної, прозорої та соціально відповідальної компанії та боротьбу з корупційними проявами.

Ключової метою діяльності UNIC є просування ідеї етичного та відповідального ведення бізнесу. Вона об’єднує компанії, які цінують свою ділову репутацію та постійно вдосконалюють власні стандарти доброчесності відповідно до найуспішніших міжнародних практик. Партнерство ОГТСУ та UNIC — це важливий крок для розвитку та реформування компаній державного сектору та впровадження ними сучасних комплаєнс-практик.

«Оператор ГТС України активно долучається до українських та міжнародних заходів та організацій щодо розвитку та вдосконалення комплаєнс-практик. Ми маємо високі амбіції стосовно впровадження комплексної системи управління репутаційними ризиками та кращих інструментів комплаєнс в повсякденне життя компанії. Етичне ведення бізнесу – принципова позиція ОГТСУ, якої зобов’язаний дотримуватися кожен працівник компанії», – наголосив генеральний директор ОГТСУ Сергій Макогон.

Оператор ГТС України проводить постійну роботу з удосконалення антикорупційних заходів, недопущення та запобігання проявам корупції. Компанія може запропонувати свій досвід та напрацювання для партнерів UNIC. Наприклад, у рамках інформування та навчання контрагентів компанії комплаєнс-принципам в ОГТСУ розроблена і впроваджена навчальна сертифікаційна комплаєнс-платформа – як для діючих, так і потенційних контрагентів.

Комплаєнс спільнота з кожним роком стає все більшою, чому сприяє як зміна антикорупційного законодавства, відкритість даних, глобалізація, так і активна позиція та просування принципів прозорості, відкритості та відповідальності і самим бізнесом. Ефективна комплаєнс система допомагає не лише мінімізувати корупційні ризики, але і збільшити привабливість бізнесу для потенційних інвесторів та партнерів, зробити продукція більш доступною для споживача як за ціною так і за якістю, так і залучити кращих працівників.

Комплаєнс команда Оператора ГТС України, яка включає в себе комплаєнс спеціалістів, менеджмент та працівників Компанії, членів Наглядової ради МГУ, ставить перед собою амбітні плани збудувати ефективну комплаєнс систему не лише в компанії, але і поділитися найкращими практиками як із своїми контрагентами та партнерами, так і українським бізнесом.

«Позитивно, що до Мережі в якості партнера приєднуються компанії, які є у власності держави, чим декларують готовність розмовляти однією мовою з розвинутим світом – етичності та відповідальності. Комплаєнс – це нова бізнес-етика, завдяки якій провідні компанії світу будують свої зв’язки, довіряють та перевіряють партнерів. І надзвичайно хороший знак, що стратегічні об‘єкти економіки України обирають розбудову доброчесності, а отже, посилюють власні позиції та країну загалом», – зазначив Микола Бабенко, голова виконавчого комітету UNIC, голова правління «КоФармінг Україна».

«Ми раді вітати серед партнерів UNIC Оператора ГТС України. Зараз компанія впевнено стоїть на шляху повної інтеграції комплаєнсу і вже має хороші практики. Ми переконані, що Мережа, як екосистема напрацьованих шаблонів, практик, навчань, і прикладів провідних компаній зможе значно посилити комплаєнс в компанії «Оператор ГТС України». Адже сьогодні Лідери українського бізнесу хочуть працювати за доброчесними правилами», – зазначила Антоніна Прудко, голова Секретаріату UNIC.

Захисні маски зняті для фото