Товариство з обмеженою відповідальністю
"Оператор ГТС України"
УКР
87487484
ОГТСУ та ROSEN продовжують роботи з внутрішньотрубної діагностики ГТС

Оператор ГТС України продовжує обстеження магістральних газопроводів спільно зі світовим лідером у сфері технологій внутрішньотрубної дефектоскопії компанією ROSEN.

120 Гб – саме стільки інформації отримала компанія за результатами внутрішньотрубної діагностики перших ділянок магістрального газопроводу «Уренгой – Помари – Ужгород» (МГ УПУ). Цю інформацію зібрали інтелектуальні поршні ROSEN, які перевірили стан трубопроводу на ділянках від КС «Ромненська-32» до КС «Гребінківська» та від КС «Гребінківська» до ВП «Дмитрівка». Фахівці ОГТСУ вже приступили до аналізу попередніх звітів для виявлення ділянок, які вимагають підвищеної уваги.

Цього тижня завершуються роботи на ділянці від КС «Гусятин» до КС «Богородчани» довжиною 134 км. Тож у підсумку частина трубопроводу, що вже пройшла діагностику, складе більше 840 км.

У вересні стартує обстеження нової ділянки від КС «Богородчани» до КС «Голятин» довжиною 127 км. Також далі пройде діагностика ще двох ділянок МГ УПУ – до КС Ужгород. У підсумку буде перевірено більше тисячі км цього магістрального трубопроводу. А до кінця року обстежено понад 1,5 тисяч км газопроводів діаметром 1400 мм.

«Своєчасне виявлення та усунення дефектів знижує ризики аварійних ситуацій, підвищуючи надійність роботи української газотранспортної системи, – зауважив Sergiy Makogon, генеральний директор ОГТСУ. – Компанія планомірно працює над технічним оновленням ГТС із залученням кращого міжнародного досвіду. Ми робимо все належне, щоб забезпечити надійне та безаварійне транспортування газу для українських та європейських споживачів».

Внутрішньотрубна діагностика з використанням високотехнологічного обладнання ROSEN дозволяє провести діагностику стану металу і зварних з’єднань газопроводів.