Товариство з обмеженою відповідальністю
"Оператор ГТС України"
УКР
WhatsApp Image 2022-08-19 at 14.44.44
ОГТСУ у березні розпочне закупівлі газу для власних потреб через Prozorro та Українську енергетичну біржу

Оператор ГТС України планує у 2024 році закупати природний газ для власних потреб через Українську енергетичну біржу (УЕБ) та тендери у системі Prozorro. З відповідними замовленнями ОГТСУ вийде на ці майданчики вже у березні. Про це повідомив комерційний директор ОГТСУ Вадим Рибачук під час зустрічі з українськими газовидобувниками та трейдерами, організованою Асоціацією газовидобувних компаній України (АГКУ).

«ОГТСУ планує у 2024 році бути постійно присутнім на ринку закупівель газу — купувати ресурс для власних потреб системно, щомісяця. Ми хочемо розширити коло постачальників і залучити видобувників, трейдерів-резидентів та нерезидентів. Для зручності постачальників торги будуть проходити на двох площадках — Prozorro та товарній біржі. Ми врахували зауваження та побажання контрагентів до договору закупівлі газу, внесли зміни що роблять відповідальність дзеркальною, покращили умови розрахунків. Об’єми закупівель ще будуть корегуватись, але вони точно будуть більшими за минулий рік», — розповів Вадим Рибачук.

Він відзначив, що у 2023 року компанії вдалось змінити скептицизм ринку та довести свою надійність як контрагента. ОГТСУ в повному обсязі та вчасно оплатив обсяги газу, які придбані у 2023 році, а також погасив історичну заборгованість перед ринком за небаланси.

Нагадаємо, у 2023 році ОГТСУ закупив понад 200 млн куб. м природного газу для власних потреб на майданчику УЕБ.