Товариство з обмеженою відповідальністю
"Оператор ГТС України"
УКР
655996542
ОГТСУ за підтримки USAID запускає проект побудови інформаційної системи управління процесом технічного обслуговування та ремонтів (ТОіР)

Оператор ГТС України за підтримки Агенції США з міжнародного розвитку (USAID) запускає проект побудови системи управління ремонтами і обслуговуванням обладнання (ТОіР). Ця система управління активами суттєво підвищить швидкість вирішення виробничих завдань, зробить роботу компанії більш упорядкованою та прозорою, дасть можливість комплексно аналізувати вартість експлуатації об’єктів та обладнання.

Партнерами проекту виступають світовий постачальник консалтингових та інженерних послуг Tetra Tech, що реалізує Проєкт енергетичної безпеки USAID в Україні, та залучена ним міжнародна консалтингова компанія Ernst & Young.

Впровадження системи управління ТОіР спрямовано на трансформацію внутрішніх процесів та впровадження програмного забезпечення для їх автоматизації, зокрема:

  • періодичних регламентних, діагностичних та ремонтних робіт, їх коригування;
  • детальне календарне планування виконання робіт з врахуванням маршрутів пересування персоналу до місць виконання робіт;
  • оформлення звітів про виконані роботи на місці виконання робіт через мобільні пристрої.

Сучасні мобільні технології, обладнання та програми на їх основі дозволяють максимально спростити для ремонтних бригад оперативне отримання завдань, фіксації технічного стану об’єктів, підтвердження виконаних робіт, обліку витрачених матеріалів, робочого часу та ін.

На першому етапі проекту буде проведено оцінку поточного стану функції управління активами ОГТСУ, формування функціональних вимог до відповідних інформаційних систем, сформована комплексна архітектура інформаційних рішень ТОіР та розроблена тендерна документація. Оцінка наразі проводиться консалтинговою компанію Ernst & Young, яка була залучена USAID/Tetra Tech для цього етапу проєкту.

На наступних етапах проєкту буде закуплено та інтегровано з іншими системами компанії необхідне програмне забезпечення, змонтовані RFID-мітки на відповідному обладнані та впроваджено сучасні процеси управління активами.

«Оператор ГТС постійно працює над підвищенням якості процесів планування та обліку, ефективності інвестиційних і ремонтних процесів ГТС. Впровадження мобільних рішень для управління ТОіР дозволить збирати дані та передавати їх з мобільного пристрою безпосередньо до ERP-системи, оперативно контролювати реалізацію процесів та забезпечувати мобільні бригади всією необхідною інформацію для їх роботи на об’єктах в on-line режимі, – зазначив генеральний директор Оператора ГТС Сергій Макогон. – Хочу подякувати USAID за підтримку наших проектів та їх внесок у безпеку та надійність роботи української ГТС».