Товариство з обмеженою відповідальністю
"Оператор ГТС України"
УКР
08_06_2024_1
Оператор ГТС України отримав п’ять АГРС від Фонду підтримки енергетики України

За сприяння Міністерства енергетики України ОГТСУ отримав п’ять автоматичних блочно-модульних газорозподільчих станцій, які були закуплені через Фонд підтримки енергетики України.

Обладнання сприятиме, в першу чергу, забезпеченню енергетичної безпеки країни та надійності постачання газу споживачам. Деякі об’єкти ГТС були пошкоджені внаслідок ворожих обстрілів, тому така допомога від Фонду сприятиме відновленню і якісній підготовці до опалювального сезону.

Ключовими позитивними характеристиками АГРС є висока технологічність та автоматизація, бо експлуатація цього устаткування не потребує фізичної присутності оператора. Також серед переваг – скорочення експлуатаційних витрат і зменшення впливу на навколишнє середовище за рахунок більш енергоефективного обладнання.

«Ми вдячні Міністерству енергетики і Фонду підтримки енергетики за спільну роботу і додатковий внесок в посилення енергетичної безпеки України напередодні нового осінньо-зимового періоду. Наш колектив працює 24/7 задля стабільної роботи газотранспортної системи і надійності постачання газу споживачам», – зазначив генеральний директор ОГТСУ Дмитро Липпа.