Товариство з обмеженою відповідальністю
"Оператор ГТС України"
УКР
IP
«Оператор ГТС України» повідомляє учасників газового ринку про перехід на Інформаційну платформу ТОВ «ОГТСУ»

До уваги замовників послуг транспортування: з 1 січня 2020 року запрацює в повному обсязі Інформаційна платформа незалежного оператора ГТС – ТОВ «ОГТСУ»

29 листопада 2019 року, м. Київ – Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України № 840 від 18.09.2019, з 1 січня 2020 року розпочинає роботу новий оператор ГТС. У зв’язку з цим ТОВ «Оператор ГТС України» нагадує про необхідність надати всі потрібні документи (перелік) для доступу до Інформаційної платформи нового оператора ГТС.

Як буде відбуватися перехід на Інформаційну платформу ТОВ «ОГТСУ»:

  • Станом на 30.11.2019 буде перенесений в нову Інформаційну платформу ТОВ «ОГТСУ» Реєстр закріплення споживачів за даними Інформаційної платформи від поточного оператора ГТС – АТ «Укртрансгаз».
  • Починаючи з 05.12.2019, Замовники, які отримали доступ до Інформаційної платформи ТОВ «ОГТСУ» та зареєстрували ЕЦП, зможуть проводити зміни в реєстрі закріплення споживачів та формувати пари «Споживач – Постачальник».

Важливо! Всі реєстри споживачів слід формувати заздалегідь, з урахуванням пункту 2 глави 5 розділу IV Кодексу ГТС та початком дії пари «постачальник – споживач» з 01.01.2020.

Інформуємо, що всі основні довідники, які супроводжувалися в Інформаційній платформі АТ «Укртрансгаз», будуть передані до Інформаційної платформи ТОВ «ОГТСУ». Робота з ними розпочнеться з 05.12.2019.

З метою підтвердження номінацій в газовому місяці січні 2020 року необхідно:

  • Створити фінансове забезпечення у формі банківської гарантії та/або передачі грошових коштів.
  • Здійснити до 21 грудня оплату за січень 2020 року замовленої потужності на квартальний та місячний період на точках входу/виходу на міждержавних з’єднаннях та на внутрішніх точках входу/виходу.
  • Здійснити до 28 грудня попередню оплату для замовлення потужності на добу наперед на точках входу/виходу на міждержавних з’єднаннях та на внутрішніх точках входу/виходу.
  • Подати номінацію в Інформаційну платформу ТОВ «ОГТСУ».

ТОВ «Оператор ГТС України» не буде використовувати фінансове забезпечення (у формі банківської гарантії та/або передачі грошових коштів) та сплачені кошти для замовлення потужності на добу наперед, які були надані/перераховані АТ «Укртрансгаз».

Зауважуємо, що приєднання до Інформаційної платформи ТОВ «Оператор ГТС України» здійснюється тільки за умови  укладання Договору транспортування природного газу з ТОВ «Оператор ГТС України».

Контактна інформація ТОВ «ОГТСУ» – https://tsoua.com/kontakty/