Товариство з обмеженою відповідальністю
"Оператор ГТС України"
УКР
прапори Україна-Хорватія
Оператор ГТС України провів консультації з Послом України в Республіці Хорватія

24 березня – Оператор ГТС України продовжує активну роботу над посиленням співпраці зі стратегічними країнами-партнерами для диверсифікації джерел постачання природного газу в Україну.

Як відомо, у Хорватії з 1 січня 2021 року запрацював LNG-термінал на острові Крк з пропускною спроможністю 2,6 млрд куб. м на рік, який може стати для України новим джерелом постачання природного газу. Це значно посилило б енергетичну безпеку нашої держави та відкрило б нові можливості для співпраці хорватського та українського ринків природного газу.

За інформацією на офіційному сайті LNG Croatia, з 2023-2024 газового року будуть доступні для бронювання вільні потужності для потенційного транспортування природного газу в напрямку України. Про зазначену перспективу стало відомо під час онлайн-зустрічі представників ОГТСУ з Послом України в Республіці Хорватія Василем Кириличем.

«Для забезпечення можливості транспортування газу з LNG-терміналу на о. Крк у Хорватії Оператор ГТС України веде активну роботу з партнерами. ОГТСУ бачить свою роль у створенні передумов для подальшого використання потенціалу терміналу на о. Крк з метою диверсифікації джерел постачання енергоресурсів в Україну», – зазначила Ольга Бєлькова.

Оператор ГТС України дякує пану Послу за активну позицію і готовність налагоджувати партнерські відносини з хорватською стороною.