Товариство з обмеженою відповідальністю
"Оператор ГТС України"
УКР
Кадастрова карта (2)
Оператор ГТС України та Держгеокадастр підписали Меморандум про співробітництво

11 грудня 2020 року, м. Київ – Оператор ГТС України та Держгеокадастр підписали Меморандум про взаєморозуміння і співробітництво. Документ окреслює розвиток та організацію співпраці між сторонами щодо нанесення на Публічну кадастрову карту України інформації про межі охоронних зон об’єктів газотранспортної системи.

Публічний доступ до такої інформації дозволить запобігти виникненню аварійних ситуацій на об’єктах газотранспортної системи України й уникнути порушень в охоронних зонах об’єктів магістральних газопроводів.

Зокрема, громадяни знатимуть, в яких локаціях не можна будувати житло чи інші види зведень. Або де можна використовувати землю над трубопроводами задля вирощування сільськогосподарських однорічних культур, але з можливістю доступу до трубопроводу у разі технологічних потреб.

«Об’єкти ГТС є об’єктами підвищеної небезпеки. І щоб звести потенційні ризики до мінімуму, існують технічні вимоги, допуски, стандарти, процедури, регламенти та правила поводження поблизу таких об’єктів. Нанесення інформації про охоронні зони на Публічну кадастрову карту підвищить суспільну обізнаність і дозволить населенню та підприємствам планувати свою діяльність з урахуванням таких технологічних особливостей», – прокоментував головний інженер ОГТСУ Юрій Зябченко.

Нагадаємо, в залежності від діаметру газопроводу, охоронна зона може досягати радіусу 350 м від нитки газогону.