Товариство з обмеженою відповідальністю
"Оператор ГТС України"
УКР
Установка порошкового пожежогасіння 1
Оператор ГТС України удосконалює систему протипожежного захисту

12 березня 2021 року – Оператор ГТС України поповнив матеріально-технічну базу – 8 нових мобільних установок порошкового пожежогасіння вже прибули на промислові майданчики  Запорізького, Краматорського, Золотоніського, Бібрського, Богородчанського лінійно-виробничих управлінь.

Перевага нових установок у тому, що вони порівняно із звичайними вогнегасниками мають набагато більший обсяг заряду вогнегасного порошку*.  Вони призначені для гасіння пожеж класів «А» (тверді матеріали), «В» (горіння рідин) і «С» (горіння запасів), а також електроустановок під напругою до 1000В.

«Оператор ГТС України дотримується усіх технічних вимог до експлуатації об’єктів ГТС, щоб забезпечити надійне і безаварійне функціонування усього інфраструктурного комплексу. Ми постійно працюємо над вдосконаленням системи протипожежної безпеки, в тому числі над оновленням матеріально-технічної бази», – прокоментував Юрій Зябченко, головний інженер ОГТСУ.

У структурних підрозділах ОГТСУ вже експлуатуються 8 подібних систем у доповнення до наявних протипожежних засобів (у тому числі і до вогнегасників меншої потужності).

*Нові установки встановлені на базі одноосного причепа, мають масу заряду вогнегасного порошку 250 кг, вогнегасну здатність – 20 кв. м, довжину порошкового струменя – не менше 10 м. Для приведення такої установки у готовність до гасіння пожежі достатньо 2 осіб.