Товариство з обмеженою відповідальністю
"Оператор ГТС України"
УКР
20220926 rusnya rujnue UA (site)
Оператор ГТС України забезпечив подачу природного газу до Барвінкового на Харківщині

Співробітники Краматорського ЛВУМГ запустили в роботу газорозподільну станцію, що живить природним газом м. Барвінкове на Харківщині. Станція була зупинена в квітні 2022 року через суттєві пошкодження магістрального газопроводу внаслідок бойових дій.

Завдяки контрнаступу Збройних Сил України та звільненню територій, фахівці Оператора ГТС України отримали доступ до пошкоджених ділянок газотранспортної системи та приступили до ремонтів. Для відновлення газопостачання Барвінкового довелось замінити частину газопроводу, а після цього виконати продувку та заповнення. Роботи виконувались у координації з “Харківгазом”, який вже оголосив про готовність прийняти газ у свої розподільні мережі для потреб споживачів. Зважаючи на погодні умови та загальну військову ситуацію, співробітники Краматорського ЛВУМГ виконали роботи у дуже стислі терміни.

Сьогодні працівники Краматорського та Харківського ЛВУМГ просуваються на звільнених територіях слідом за військовими та саперами, щоб якнайшвидше відремонтувати пошкоджену інфраструктуру та забезпечити українським споживачам доступ до газу та тепла до початку опалювального сезону.