Товариство з обмеженою відповідальністю
"Оператор ГТС України"
УКР
Взяти-Черемош
ОГТСУ завершив ремонт газогону через річку Черемош: відновлено газопостачання 9 населеним пунктам Чернівецької області (ВІДЕО)

03 серпня 2020 року, м. Київ – Оператор ГТС України відновив газопровід-відводу через річку Черемош біля села Завалля (Івано-Франківська область) до ГРС «Брусниця», через яку здійснюється газопостачання близько 3600 споживачам у дев’яти населених пунктах Чернівецької області – с.Зеленів, с.Кальнівці, с.Брусниця, с.Чортория, с.Нижні Станівці, с.Вашківці, с.Карапчів, с.Вали, с.Бабине.

Ділянка газопроводу в 750 метрів була пошкоджена наприкінці червня внаслідок стихійного лиха – повінь та сильні зливи розмили опори, які тримали газогін над річкою, це пошкодило конструкцію лінії газогону, в результаті чого частина трубопроводу обірвалася та впала у річку.

ОГТСУ залучив 20 своїх фахівців та 10 одиниць техніки для ліквідації аварії. За 20 днів бригаді вдалося відновити ділянку. Для цього газовики спочатку змінили течію річки, відвівши воду в старе русло, та дюкерним переходом на триметровій глибині під дном річки протягнули 208 метрів нової труби. Паралельно велись роботи з заміни ділянок газогону в дамбі та на опорах, перевірялись рентгеном всі зварні з’єднання, проводилась ізоляція.

Потім відповідно до регламентів Оператор ГТС України провів випробовування нового газопроводу на міцність та герметичність, отримав підтвердження готовності місцевого Чернівціоблгазу приймати газ в свої мережі – і тільки після цього подав блакитне паливо для розподілу споживачам.

«Дякую нашим аварійним бригадам, бо саме через вашу віддану працю за такий короткий термін в дев’яти населених пунктах Чернівецької області знову появився газ. Я пишаюсь нашим колективом! Завдяки професіоналам, які є в нашій компанії на всіх рівнях, ОГТСУ забезпечує безперебійність роботи всієї газотранспортної системи та гарантує надійне транспортування газу українським та європейським споживачам», – висловив гордість за команду Сергій Макогон, генеральний директор ОГТСУ.

Трьохвилинний відеорепортаж з місяця ремонту газогону можна переглянути на YouTube-каналі ОГТСУ:

Довідково

Оператор ГТС України – стратегічне підприємство, яке забезпечує енергетичну безпеку держави. Надійність і безаварійність ГТС забезпечується 11 тисячами співробітників компанії. Саме їхня компетентність і кваліфікація дозволяють українській ГТС бути технічно справною і забезпечувати транспортування газу як українським, так і європейським споживачам