Товариство з обмеженою відповідальністю
"Оператор ГТС України"
УКР
EC2B2335
Планові технічні заходи на газогоні «Комарно-Дроздовичі» не влинуть на транзит та можливість транспортування газу в напрямку Польща-Україна

15 червня 2020 року, м. Київ – ТОВ «Оператор ГТС України» інформує всіх замовників послуг про те, що у 3-4 кварталах поточного року запланований ряд технічних заходів, що приведуть до тимчасової зупинки ділянки трубопроводу ДУ500 «Комарно-Дроздовичі» (фізична точка з’єднання «Германовичі») та припинення можливості здійснювати фізичне транспортування природного газу по напрямку Польща-Україна до завершення проведення зазначених робіт.

Разом з тим, у зв’язку з запланованим об’єднанням фізичних точок у єдину віртуальну замовники послуг транспортування не відчують на собі вплив зазначених робіт. Як повідомлялось раніше, всі заброньовані потужності по точкам з’єднання Германовичі та Дроздовичі перенесені з 1 липня 2020 року на віртуальну точку з’єднання Україна-Польща. Таким чином, фізично транспортування здійснюватиметься по напрямку Україна-Польща, а у зворотному напрямку – шляхом заміщення, або віртуального реверсу.

Забезпечення стабільної та безперебійної роботи ГТС України – це завдання номер один для ТОВ «Оператор ГТС України», а заплановані технічні роботи дозволять у перспективі збільшити потужності фізичного транспортування з Польщі до України після 2022 року та завершення розбудови польської газової інфраструктури.