Товариство з обмеженою відповідальністю
"Оператор ГТС України"
УКР
1
Оператор ГТС завершив ремонт газопроводу «Лупінг №4» на кордоні зі Словаччиною 

21 вересня 2020 року, м. Київ – Оператор ГТС України в установлений термін завершив планові ремонтні роботи на газогоні «Лупінг №4» біля кордону зі Словаччиною. Тому вже на завтрагазову добу 22 вересня, приймаються заявки від трейдерів на транспортування газу зі Словаччини до України через ГВС Будінце в повному обсязі. Газогін та точка міждержавного з’єднання розпочнуть роботу з 7:00 години ранку.  

«Своєчасні ремонти – запорука безаварійно роботи ГТС. Зокрема, на кордонні зі Словаччиною проходить п’ять основних магістральних газопроводів, якими здійснюється транзит до ЄС та імпортування газу до України. Ми направили всі зусилля на організацію ремонту у стислі терміни, і я тримав це питання на контролі. Адже надійність та безпечність транспортування, включаючи нашими контрагентами в рамках підготовки до опалювального сезону – це пріоритет для Оператора ГТС України», – підкреслив гендиректор ОГТСУ Сергій Макогон. 

Газопровід «Лупінг №4» був об’єктом підвищеної уваги, адже є єдиним маршрутом гарантованих поставок газу з країн ЄС в Україну. Завдяки залученню додаткових ресурсів строки виконання ремонтних робіт на ньому на прохання учасників ринку були мінімізовані з 7 до 3 тижнів. Разом з цим, безумовним пріоритетом для ОГТСУ була і залишається безпека подальшої експлуатації газогону. 

В другій декаді вересня Сергій Макогон особисто відвідав регіональні підрозділи компанії на заході України з інспекцією щодо підготовки об’єктів ГТС до нового опалювального сезону 2020/2021Особлива увага була приділена ремонтним роботам на магістральних газопроводах біля кордону зі Словаччиною, які одночасно виконувались спільними бригадами Закарпатського та Долинського лінійно-виробничих управлінь – на імпортному газогоні «Лупінг №4» та на ділянці спрямлення транзитного газопроводу ДУД-2 (Долина-Ужгород-Держкордон-2) 

Відновлення роботи газопроводу «Лупінг №4» поверне можливість замовникам послуг транспортування використовувати цей газогін для імпорту газу до України в обсягах до 27 млн куб. м/добу гарантованої та до 15,5 млн куб. м/добу переривчастої потужності, з яких 12,2 млн. куб.  м/ добу вже заброньовані замовниками до кінця вересня. В разі виникнення додаткових питань просимо звертатись до комерційної диспетчерської ОГТСУ com-disp@tsoua.com