Товариство з обмеженою відповідальністю
"Оператор ГТС України"
УКР
Українсько-словацький енергетичний форум
Перспективи на майбутнє: Оператор ГТС України вивчає можливості транспортування біометану та водню

Оператори ГТС країн Європи перебувають у пошуках оптимального місця у майбутньому декарбонізованому світі без викопного палива. Природний газ відіграватиме роль головного палива на етапі відмови від вугілля, проте вже зараз важливо знайти нові напрямки застосування газотранспортної інфраструктури.

Про це на Українсько-словацькому енергетичному форумі повідомив гендиректор Оператора ГТС України Сергій Макогон.

«Наша головна функція – транспортування природного газу. Але зараз увесь світ рухається до часу, коли викопні копалини не будуть використовуватися й усі оператори ГТС шукають майбутнє для своїх компаній за умови відмови від природного газу. Ми теж рухаємося в цьому напрямку, розуміємо, що треба знайти нове використання нашої газотранспортної системи. Насамперед розглядаємо її використання для транспортування інших типів газу метану (це біометан, метан із агропромислових відходів, сміття)», – сказав Макогон.

Керівник ОГТСУ нагадав, що за оцінками Біогазової асоціації Україна має потенціал щорічно виробляти близько 7 млрд кубометрів газу. З огляду на обсяги споживання газу в Україні (близько 28 млрд кубометрів газу на рік) – це становить четверту частину від потреби, тому це потужний напрямок для України.

Інший перспективний напрямок – транспортування водню, сумішей водню. Однак для України цей напрямок поки що має чимало технічних викликів.

«Європа пов’язує своє енергетичне майбутнє з воднем. Але для нас, як для оператора, це дуже складна задача. Потрібно оцінити усі ризики, пов’язані із транспортуванням водню нашою системою. Потрібно зрозуміти, який стан наших систем, де потрібно провести модернізацію. Ми активно вивчаємо досвід наших європейських колег та приймаємо активну участь у провідних до профільних асоціаціях. Ми бачимо, що перший крок, який потрібно зробити – це гармонізація законодавства щодо водню. Якщо ми привеземо водень до кордонів зі Словаччиною, ми повинні розуміти, що у них такі самі технічні вимоги, як і у нас, що вони приймуть цей водень у систему», – наголосив Макогон.

Станом на сьогодні Оператор ГТС України підтримує активний діалог з європейськими партнерами з Угорщини та Польщі, а також планує розпочати перемовини зі Словаччиною щодо напрацювання спільного бачення у питанні можливостей транспортування водню і гармонізації законодавства.