Товариство з обмеженою відповідальністю
"Оператор ГТС України"
УКР
5
Попри війну, ОГТСУ та ROSEN продовжують роботи з внутрішньотрубної діагностики ГТС

Попри широкомасштабну збройну агресію рф, Оператор ГТС України (ОГТСУ), спільно зі світовим лідером у сфері технологій внутрішньотрубної дефектоскопії компанією ROSEN продовжили виконання робіт із внутрішньотрубної діагностики (ВТД).

Вже виконано комплекс переддіагностичної очистки транзитного магістрального газопроводу протяжністю 391,5 км та розпочато діагностичні роботи. Зазначимо, що газопровід забезпечує блакитним паливом промислових та побутових споживачів від сходу до заходу України та є одним із основних газових транзитних коридорів для Європейського Союзу.

Так, наразі триває обстеження діагностичним поршнем ділянки газогону на заході України. Інтелектуальний інспекційний снаряд має навігаційні модулі, які забезпечують визначення координат осі газопроводу та у комплексній роботі з GPS-маркерами визначає просторове положення виявлених дефектів газопроводу в плані й в профілі.

Ці роботи є продовженням програми внутрішньотрубної діагностики ГТС, яку компанія спільно з ROSEN розпочала в 2021 році. Усього торік було обстежено близько 2 тис. кілометрів трубопроводів, діаметром 1400 мм. Виконання ВТД не залежить від обсягів транспортування газу та слугує одним з найефективніших методів діагностику стану металу і зварних з’єднань газопроводів без їх розкриття. Завдяки підтримці ROSEN ОГТСУ продовжує дбати про надійність та безпеку транспортування газу українською ГТС навіть у цей непростий час.

«Я вдячний нашим партнерам з компанії ROSEN, які попри війну в країні продовжують цю важливу роботу разом з нами. Сьогодні пріоритет компанії – це забезпечити транспортування газу для потреб країни. Об`ємна і чітка інформація про стан газопроводів дозволяє попереджувати аварійні ситуації, – зауважив Сергій Макогон, генеральний директор ОГТСУ. -Наразі співробітники ОГТСУ відновлюють інфраструктуру, що постраждала від обстрілів, там, де це можливо, виконують планові ремонти та технічну діагностику, роблять все належне, щоб забезпечити транспортування газу для споживачів».