Товариство з обмеженою відповідальністю
"Оператор ГТС України"
УКР
Position
Попри війну ОГТСУ забезпечує виконання зобов’язань перед клієнтами

Станом на 28 вересня 2022 року Оператор ГТС України продовжує стабільно виконувати свої зобов’язання перед українськими та європейськими споживачами газу у повному обсязі.

Підтверджена номінація на транзит природного газу до країн Європи на 28 вересня складає 42,4 млн кубометрів природного газу. Транзит російського газу відбувається через точку входу “Суджа” на північному кордоні України, технічна потужність якої складає 244 млн кубометрів на добу.

Компанія працює попри військові дії, окупацію частини інфраструктури, в умовах постійних обстрілів ГТС у зонах ведення бойових дій, та продовжує транзит газу до ЄС і його транспортування для потреб українців. В екстремальних умовах у стислі терміни ОГТСУ відновлює ланки газотранспортної системи, що постраждали від російських бомбардувань.

Оператор ГТС України діє в рамках чинних угод, які регулюються українським та міжнародним законодавством. Ми працюємо в правовому полі та ніколи не використовуємо транзитний статус для політичного тиску на країни Європи, шантажу або отримання переваг.

Попри війну, компанія й надалі має намір відповідально та надійно виконувати свої обов’язки транзитного партнера ЄС, як і десятки років поспіль. Для нас, як для стратегічно важливої української компанії, репутація — це цінний актив, підкріплений роками сумлінної праці.