Товариство з обмеженою відповідальністю
"Оператор ГТС України"
УКР
article-img-1
Повідомлення для замовників послуг транспортування

Нагадуємо, що відповідно до підпункту 4 пункту 7 глави 8 розділу IX Кодексу ГТС України, номінації/реномінації при використанні потужностей з обмеженнями (так званих потужностей «шорт-хол») підтверджуються після підтвердження номінацій/реномінацій замовників послуг транспортування, яким надано право користування гарантованою та/або переривчастою потужністю.

Разом з тим, у зв’язку з обмеженням потужності закачування у ПСГ з боку оператора ПСГ України АТ «Укртрансгаз», підтвердження номінацій/реномінацій при використанні потужності з обмеженнями на міждержавних точках з’єднання здійснюється лише після підтвердження відповідних номінацій/реномінацій на закачування до ПСГ. При здійсненні процедури підтвердження (метчингу) між ОГТСУ та оператором ПСГ роль сторони, яка здійснює метчинг, належить оператору ПСГ.

У зв’язку з цим при процесі метчингу на міждержавних точках з’єднання підтвердження номінацій/реномінацій при використанні потужностей з обмеженнями здійснюється виключно після підтвердження номінацій на гарантовані та/або переривчасті продукти.