Товариство з обмеженою відповідальністю
"Оператор ГТС України"
УКР
48949889
Рекордні дивіденди з початку створення компанії: ОГТСУ сплатив до держбюджету перші 5,4 млрд гривень

ОГТСУ перерахував до державного бюджету 5,4 мільярда гривень авансового платежу з дивідендів за підсумками роботи у 2023 році.

Це перша частина суми. Загалом за результатами 2023 року ОГТСУ сплатить до державного бюджету найбільшу суму за всю історію компанії, починаючи з моменту створення у 2019 році. Таких ефективних показників досягнуто оновленою командою менеджменту Оператора ГТС на чолі з генеральним директором Дмитром Липпою.

«Надійність і стабільність роботи Оператора ГТС України – це запорука енергетичної безпеки не тільки України, а й усієї Європи. А успішні фінансові показники – це і внесок в економічну стабільність держави», – зазначив міністр енергетики України Герман Галущенко.

За словами генерального директора ОГТСУ Дмитра Липпи, другу частину дивідендів за 2023 рік буде сплачено у терміни, встановлені чинним законодавством України.

«Ми усвідомлюємо критичну важливість ефективної роботи Оператора газотранспортної системи як стратегічно важливого підприємства для України. Зокрема як великого платника податків і дивідендів, що вкрай потрібно в надважкий для України час», – наголосив генеральний директор ОГТСУ Дмитро Липпа.

Варто зазначити, що у 2023 році Оператор газотранспортної системи України на 33 % скоротив використання паливного газу та на 59 % – технологічні витрати. Це дало змогу додатково заощадити понад 3 млрд гривень.

Окрім авансового платежу з виплати дивідендів, за результатами минулого року ОГТСУ сплатив до державного бюджету 10,7 млрд грн податків. З них ПДВ склав 5,3 млрд грн, податок на прибуток – 3,6 млрд грн, інші податки і збори (в тому числі ЄСВ та ПДФО) – 1,7 млрд гривень.