Товариство з обмеженою відповідальністю
"Оператор ГТС України"
УКР
шаблон11
Стан роботи української ГТС 11 березня 2022 року, 14:00

Уранці 11 березня внаслідок активних військових дій у Луганській області  пошкоджено повітряну ділянку газогону близько ГРС «Попасна», без газу залишилось понад 20 тисяч мешканців міста та прилеглих населених пунктів. Через обстріли у Харківській області зупинена ГРС «Волохів Яр», подача газу здійснюється через альтернативний маршрут постачання.

Фахівці компанії працюють над усуненням пошкоджень інфраструктури, але в деяких випадках відновлювальні роботи ускладнені через бойові дії. Так, сьогодні співробітники ОГТСУ намагалися приступити до ремонту газопроводу-відводу високого тиску до газорозподільної станції «Вуглегірська ТЕС» в Донецькій обл., який постраждав 10 березня, але попали під обстріл, і були вимушені евакуюватися.

Наразі зупиненими залишаються 33 газорозподільні станції. Є одне пошкодження магістрального газогону Краматорськ-Донецьк-Маріуполь, який відповідає за транспортування газу населеним пунктам півдня Донецької та частини Запорізької обл. На території, де знаходиться пошкодження, йдуть запеклі бої, тому наразі неможливо ліквідувати аварію. Інші магістральні газопроводи функціонують в штатному режимі.

ОГТСУ продовжує здійснювати операційний контроль газотранспортної системи. За добу 10 березня компанія протранспортувала 104,8 млн куб. м газу для потреб України.