Товариство з обмеженою відповідальністю
"Оператор ГТС України"
УКР
Hroniki 20220316 (Ua)
Стан роботи української ГТС 16 березня 2022 року, 12:00

Вночі з 15 на 16 березня місто Лисичанськ втратило газопостачання — нічний обстріл пошкодив газорозподільні мережі перед головним газорозподільним пунктом міста. Лисичанськгаз (підрозділ Луганськгазу) прийняв рішення перекрити газові мережі.

Також через ворожі обстріли на Київщині пошкоджено газопровід-відвід до ГРС “Залісся”. Для проведення ремонтних робіт на газогоні, тимчасово відключені ГРС “Залісся”, ГРС “Семиполки”, ГРС “Калита” та “Велика Димерка”, через які надходить газ до однойменних населених пунктів Броварського району. Транспортування газу до м. Бровари через ГРС “Бровари” продовжується у штатному порядку.

Через активні бойові дії за останню добу збільшилась кількість зупинених газорозподільних станцій – з 37 до 38. Відповідно поки не відновлено газопостачання для споживачів у Донецькій, Луганській, Київській, Запорізькій, Миколаївській, Херсонській та Харківській областях, які отримували газ через ці станції. Компанія робить все можливе, щоб якнайшвидше відновити роботу своїх об’єктів у всіх регіонах.

Попри роботу в надзвичайних умовах Оператор ГТС України продовжує забезпечувати транспортування газу українським споживачам та компаніям: за минулу добу 15 березня магістральними газогонами було спрямовано 101,6 млн кубометрів газу для потреб України.