Товариство з обмеженою відповідальністю
"Оператор ГТС України"
УКР
WhatsApp Image 2022-04-11 at 16.27.28
Стан роботи української ГТС, 18 квітня 2022 року, 15:00

Попри російську воєнну агресію Оператор ГТС України продовжує забезпечувати транспортування газу для потреб українських споживачів – промисловості, установ, домогосподарств, підприємств електроенергетики.

Через пошкодження газової інфраструктури відключеними залишаються 39 з 1395 ГРС у шести регіонах України. При цьому понад 60% відключених ГРС припадають на Донецьку, Луганську області – регіони, які наразі потерпають від військової агресії. Основна причина зупинки цих ГРС — пошкодження газорозподільних мереж через обстріли та складнощі з доступом до об’єктів через активні бойові дії.

Так, сьогодні внаслідок обстрілів у Донецькій області пошкоджено газорозподільні мережі АТ «Донецькоблгаз» та, за заявкою облгазу, зупинена одна газорозподільна станція. Без газопостачання залишилось майже 8000 споживачів.

Кілька відключених ГРС лишається і на звільнених від окупантів територіях. Доступ до них та прилеглих газорозподільних мереж ускладнений через ризик мінування. Фахівці ОГТСУ продовжують відновлення газотранспортної інфраструктури та забезпечення газом українських споживачів у співпраці з операторами газорозподільних мереж, місцевими адміністраціями та військовими.