Товариство з обмеженою відповідальністю
"Оператор ГТС України"
УКР
Hroniki 20220325 (Ua)
Стан роботи української ГТС 25 березня 2022 року, 12:00

За попередню добу 24 березня Оператор ГТС України протранспортував 76.8 млн куб. м природного газу для потреб української інфраструктури та споживачів. Імпорт газу з ЄС до України склав 9,4 млн куб. м, власний видобуток — 51 млн куб. м.

Загальна кількість зупинених по Україні газорозподільних станцій зменшилась до 41 ГРС. Більшість з них зупинені через пошкодження мереж обл- та міськгазів та/або активні бойові дії. Так, сьогодні мережі Харківгазу поблизу с. Чистоводівка були пошкоджені внаслідок обстрілів . За вимогою облгазу, ОГТСУ зупинив роботу ГРС Восток до тих пір, поки не вдасться відновити газорозподільні мережі.

ОГТСУ продовжує здійснювати технологічний та операційний контроль над об’єктами української ГТС . Компанія розпочала підготовку до наступного опалювального сезону, проводить роботи з технічного обслуговування обладнання, а також планові ремонти за результатами внутрішньотрубної діагностики магістральних газопроводів у регіонах, де не відбуваються активні бойові дії. Наша мета – підтримка економіки України та забезпечення надійного транспортування газу споживачам.