Товариство з обмеженою відповідальністю
"Оператор ГТС України"
УКР
Hroniki 20220329 (Ua)
Стан роботи української ГТС 29 березня 2022 року, 14:00

За попередню добу 28 березня Оператор ГТС України забезпечив транспортування 81,1 млн куб. м природного газу для потреб українських споживачів. Видобуток газу в Україні за минулу добу склав 50,1 млн куб. м, а імпорт —9,4 млн куб. м. Компанія продовжує забезпечувати транспортування газу для потреб України попри військові дії.

Харківське ЛВУМГ спільно з Харківгаз та Харківміськгаз розробило тимчасову схему газопостачання для споживачів, які отримували газ через ГРС-3 м. Харків. Нагадаємо, вчора 28 березня внаслідок прямого потрапляння ворожого снаряду ключова інфраструктура станції була зруйнована, через це 4,5 тис. споживачів залишилися без газу. Поки фахівці Харківгазу планують роботи на своїх мережах, співробітники Харківського ЛВУМГ проводять необхідні підготовчі роботи для забезпечення можливості переключення.

Наразі через військові дії тимчасово відключеними лишаються 44 ГРС з 1395 у Харківській, Луганській, Київській, Донецькій, Запорізькій, Херсонській та Миколаївській областях України.

На об’єктах Оператора ГТС в районах, де наразі не ведуться активні бойові дії, проходить активна підготовка до нового опалювального сезону — технічне обслуговування обладнання та планові ремонти. Ведуться ремонти на магістральних газогонах за підсумками внутрішньотрубної діагностики, проведеної за участі ROSEN Europe B.V. Компанія активно співпрацює із підрядниками та постачальниками для найшвидшого відновлення всіх робочих процесів для забезпечення безперебійного транспортування газу.