Товариство з обмеженою відповідальністю
"Оператор ГТС України"
УКР
EC2B22621
Стан роботи української ГТС, 6 березня 2022 року, 14:00

Диспетчери ОГТСУ зафіксували різкий стрибок тиску в газотранспортній системі, який свідчить про пошкодження магістрального газопроводу Краматорськ-Донецьк-Маріуполь внаслідок обстрілів російських окупантів. Через неможливість підтримувати тиск, газопровід перекрито, без газопостачання 24 ГРС у регіоні. Близько мільйона споживачів Донецької та Запорізької областей залишаться без газу. Газовики шукають технічні рішення в умовах бойових дій, щоб мінімізувати втрати та повернути газ споживачам. Наразі неможливо приступити до ліквідації аварії через високу інтенсивність бойових дій.

Наразі залишаються зупиненими 39 газорозподільних станцій у Харківській, Донецькій, Запорізькій, Київській, Луганській, Миколаївській та Херсонській областях.

Оператор ГТС України за попередню добу 5 березня для внутрішніх споживачів протранспортував 75,4 млн кубометрів газу. Компанія контролює операційне управління системою та робить все можливе у цих надзвичайних умовах для відновлення й забезпечення транспортування газу українським споживачам.