Товариство з обмеженою відповідальністю
"Оператор ГТС України"
УКР
Hroniki 20220308 (Ua)
Стан роботи української ГТС, 8 березня 2022 року, 12:00

Оператор ГТС України протранспортував для потреб українських споживачів 99,5 млн куб. м газу (оперативна інформація за добу 07.03.2022). В умовах надзвичайної ситуації компанія контролює управління газотранспортною системою та працює над відновленням роботи пошкоджених чи зупинених ланок внаслідок бойових дій.

Зокрема, фахівці Оператора ГТС України за підтримки українських військових та Національної поліції м. Київ втримали в роботі газорозподільну станцію (ГРС) «Чайки», яка забезпечує газом 30 тис. абонентів Київської області. За добу, 7 березня, вдалось відновити роботу двох ГРС у Київській та Миколаївській областях.

Ще 32 ГРС у Донецькій, Запорізькій, Київській, Луганській, Миколаївській, Харківській та Херсонській областях досі зупинені через військову агресію російських загарбників та активні бойові дії. Через пошкодження магістрального газопроводу Краматорськ-Донецьк- Маріуполь без газу лишаються близько мільйона мешканців Донецької та Запорізької областей. Технічні спеціалісти Оператора ГТС України шукають можливість для найшвидшого ремонту газопроводу.

Компанія продовжує підтримувати сектор безпеки та оборони України та передала 100 одиниць техніки для захисту країни.

Слава Україні!