Товариство з обмеженою відповідальністю
"Оператор ГТС України"
УКР
10_01 Digits of the Year (site) (002)
У 2021 році проведено внутрішньотрубну діагностику майже 2 тис. км магістральних газопроводів

Оператор ГТС України завершив заплановані на 2021 рік обстеження магістральних газопроводів спільно зі світовим лідером у сфері технологій внутрішньотрубної дефектоскопії компанією ROSEN Europe B.V.

У грудні минулого року ми завершили комплекс переддіагностичної очистки і внутрішньотрубної діагностики магістрального газопроводу(МГ) «Прогрес» DN 1400 на ділянці КС «Гусятин» – КС «Богородчани».

Загалом у 2021 році Оператор ГТС України спільно з компанією ROSEN Europe B.V. виконали весь запланований на рік об’єм польових робіт на восьми ділянках МГ «Уренгой-Помари-Ужгород» та семи ділянках МГ «Прогрес», загальною протяжністю понад 1914 км.

«Надійні магістральні газопроводи – це питання енергетичної безпеки держави. І наша команда постійно здійснює великий обсяг робіт щодо її підтримки в належному стані. У 2021 році нами проведені рекордні обсяги внутрішньотрубної діагностики ГТС. Компанія ROSEN – один зі світових лідерів у сфері надання послуг з діагностування газопроводів. Ми неодноразово наголошували, що українська ГТС є надійним, роками випробуваним партнером, який ніколи не підведе Європу в питанні транзиту газу. І результати проведеної роботи підтверджують надійність та спроможність української ГТС, чиї транзитні потужності складають 146 млрд куб. м газу на рік», – зазначив генеральний директор ОГТСУ Сергій Макогон.

Наразі тривають етапи отримання та перевірки звітів, наданих за результатами діагностики. Під час обстеження газопроводів було записано понад 836 Гб інформації, зібраної інтелектуальними поршнями ROSEN.

Аналіз вже наданих звітів та проведення дефектоскопічного контролю особливостей, виявлених під час ВТД, дозволили визначити ділянки, які вимагають проведення ремонтних робіт, що в цілому забезпечить надійність ГТС. Саме внутрішньотрубна діагностика є одним з найефективніших методів обстеження стану металу та зварних з’єднань газопроводів.

У цілому до кінця 2024 року Оператор ГТС України планує обстежити понад 4,5 тис. км газопроводів DN 1400.