Товариство з обмеженою відповідальністю
"Оператор ГТС України"
УКР
УГФ Зябченко3
Українська ГТС готова транспортувати додаткові обсяги газу

Українська ГТС повністю відповідає вимогам безпечної та надійної експлуатації магістральних газопроводів. Про це повідомив головний інженер Оператора ГТС України Юрій Зябченко під час виступу в рамках дискусійної панелі «Газова інфраструктура та безпека газопостачання» на Сьомому Українському газовому форумі.  

READ IN ENGLISH

Оператор ГТС України вже сьогодні готовий збільшити обсяги транспортування газу європейським споживачам. За чинним контрактом передбачено транспортування 109 млн куб. м газу на добу, на даний момент транзитується до 90 млн куб. м. Тобто в підсумку приблизно 40 млрд куб. м блакитного палива на рік.

«Розглядаючи лише існуючі дві точки входу – Суджа та Сохранівка, які визначені чинним контрактом, українська ГТС спроможна і готова транспортувати 69,3 млрд куб. м газу на рік, – зазначив Юрій Зябченко. – ОГТСУ постійно оновлює інфраструктуру та реалізує масштабну програму модернізації. Тривають роботи на об`єктах лінійної частини, компресорних станцій, газорозподільних та газовимірювальних станцій. Окремо слід відзначити роботи з проєктування та будівництва 10-ти компресорних станцій. На завершальній стадії будівництво КС «Бар», в травні поточного року розпочато будівництво КС «Яготин».

Головний інженер ОГТСУ також повідомив, що для мінімізації ризику настання аварійних ситуацій в ОГТСУ запроваджується Система управління цілісністю, що включає всю технологічну та діагностичну інформацію про об`єкти ГТС.