Товариство з обмеженою відповідальністю
"Оператор ГТС України"
УКР
труба кросівоє
USAID підтримує реформу корпоративного управління в ОГТСУ

Оператор ГТС України отримує підтримку від Проекту USAID/UKaid «Реформування Державних Підприємств в Україні» (SOERA) для покращення корпоративного управління в ОГТСУ, відповідно до цільової моделі, узгодженої урядом України та міжнародними зацікавленими сторонами, включаючи Секретаріат Енергетичного Співтовариства (EnCS).

USAID/UKaid SOERA залучив консультантів із корпоративного управління для надання допомоги ОГТСУ в розробці документів внутрішнього управління, процедур і політик, а також — для підтримки процесу відбору до наглядової ради ОГТСУ. Відповідний Меморандум про взаєморозуміння, в якому описується ця допомога, підписали генеральний директор ОГТСУ Дмитро Липпа та керівник програми SOERA Джонатан Саймон.

Радники SOERA підтримуватимуть реформу корпоративного управління в ОГТСУ, допомагатимуть розробляти критерії для відбору членів наглядової ради та вищого виконавчого керівництва, а згодом — сприятимуть адаптації обраних членів наглядової ради. Крім того, на прохання ОГТСУ, SOERA розширить потенціал корпоративного управління Товариства.

«Для нас важливо, щоб корпоративна реформа була запущена правильно з самого початку, відповідно до європейського законодавства та кращих міжнародних практик. Адже від цього залежить керованість компанії, швидкість реакції та реагування на будь-яку кризу, її стратегічне бачення. Ми впевнені, що за підтримки USAID/UKaid ми підготуємо ґрунт для нового формату якісної роботи ОГТСУ та забезпечимо підвищення ефективності та прозорості компанії», – зазначив генеральний директор Дмитро Липпа.

ОГТСУ та USAID співпрацюють із 2019 року щодо залучення та використання міжнародної технічної допомоги для підвищення енергетичної безпеки України.