Товариство з обмеженою відповідальністю
"Оператор ГТС України"
УКР
Фото00002
Впровадження REMIT на ринку природного газу України

Команда ТОВ «Оператор ГТС України» успішно розробила нові ІТ-сервіси для цілей надання послуг з передачі даних та оприлюднення (розкриття) інсайдерської інформації та набуло статуси адміністраторів платформ передачі даних та інсайдерської інформації шляхом включення Товариства у відповідні Реєстри НКРЕКП.

Отже, ТОВ «Оператор ГТС України» виконало вимоги положень Закону про REMIT щодо забезпечення діяльності адміністраторів платформ передачі даних та інсайдерської інформації та готове до роботи на новому ринку – ринку послуг з передачі даних та оприлюднення (розкриття) інсайдерської інформації на відповідній платформі.

«ТОВ «Оператор ГТС України» готове до співпраці з учасниками оптового енергетичного ринку та готове надавати свої послуги з передачі даних та розкриття інсайдерської інформації на відповідній платформі. Для нас це є новим ринком, де ми тепер виступаємо не як природна монополія, а учасник, якому необхідно успішно конкурувати та пропонувати свої послуги. Крім цього, виконання Закону про REMIT є однією з євроінтеграційних вимог і в цій частині ринок природного газу України став ще ближчим до ринку природного газу Європейського союзу. Товариство впоралося з черговими викликами та продемонструвало свою стратегічну економічну та соціальну значимість, оскільки вимоги REMIT – це в першу чергу про прозорість та доброчесність на ринку природного газу, а отже справедливість для споживачів та інших суб’єктів ринку. Також, команда ОГТСУ провела навчальні зустрічі з учасниками оптового енергетичного ринку, у яких сумарно взяло участь більше 650 учасників. Підхід до проведення зустрічі був обраний максимально прозорий: участь без реєстрації та відсутність будь-яких технічним перепон під час частини “Q&A”. Такий підхід показав свою дієвість та забезпечив прозоре, відкрите та чесне обговорення питань, пов’язаних з функціонуванням нових платформ ОГТСУ. Товариство і надалі залишається відкритим до питань учасників ринку», – зазначив Директор комерційний Товариства Вадим Рибачук.

ТОВ «Оператор ГТС України» тепер вже як Адміністратор платформ передачі даних та інсайдерської інформації розпочинає свою договірну кампанію з укладання відповідних договорів:

  • договір про надання послуг з передачі даних
  • договір про надання послуг з оприлюднення (розкриття) інсайдерської інформації

Запрошуємо учасників оптового енергетичного ринку ознайомитися з умовами вищевказаних договорів за посиланнями:

Платформа передачі даних: https://tsoua.com/remit/platforma-peredachi-danyh/

Платформа інсайдерської інформації: https://tsoua.com/remit/platforma-insajderskoyi-informacziyi/

Варто зазначити, що ТОВ «Оператор ГТС України» здійснює оприлюднення інсайдерської інформації щодо оптового енергетичного ринку у частині ринку природного газу, а також здійснює передачу даних щодо оптових енергетичних продуктів, які стосуються природного газу.